perjantaina, helmikuuta 17

Luettua: Huippumyyjien ominaisuudet & tositarinoita


Päätyöni puolesta tulee luettua välillä ammattikirjallisuutta. Uusin luettu on Tuija Rummukaisen kirjoittama Huippumyyjien ominaisuudet & tositarinoita.

Kirjassa ei sinänsä ollut mitään uutta, mutta kuitenkin muistutus tärkeistä asioita. Kirjassa oli tiivistetty myyjän kahdeksan ominaisuutta joista tärkeimmiksi nostettiin asenne ja kaupanpäättäminen. Asenne tarkoitti kirjassa pitkiä päiviä 60 - 70 tuntisia viikkoja sekä keskittymistä kaupan tekemiseen. Asenne tarkoitti myös sitä että töissä ei tarvitse olla kivaa työkavereiden kanssa, vaan että siellä ainostaan myydään. Asenteessa on vikaa jos raha ei kannusta...

Kun hakee kirjasta positiivisia puolia, niin yksi on varmaan asiakkaan tarkempi kuunteleminen ja keskittyminen. Myös se että asiakas puhuisi enemmän kuin myyjä. Nyt helposti innostuneena höpöttää tuotteesta. Ehkä tässä on yksi kehittämisen paikka.

Kirja antaa lopussa kahdeksan viikon ohjelman ottaa oppi huippumyyjistä. Tässä on haastetta mukana. Kirjaa voi suosititella myynnin kanssa tekemissä oleville muistutukseksi mitä tää työ oikein on.

Ei kommentteja: