lauantaina, helmikuuta 4

Katsottua: Risti ja likkuveitsi (video)

Sain käsiini David Wilkersonin elämästä 1958 alkaneesta jengityöstä kertovan videon.. Tarina on jo tuttu kirjoista Risti ja linkkuveitsi ja Juokse poika juokse kirjoista.

Olen joskus nähnyt sen valkokankaalta ja videon nähtyäni se sopii huomattavasti paremmin sinne. David Wilkersonia filmissä esittää Pat Boone

"David Wilkersonin viidestä ensimmäisestä vuodesta New Yorkissa kerrotaan Risti ja linkkuveitsi -kirjassa, joka julkaistiin vuonna 1963. Kirjasta tuli jättimenestys ja sitä on painettu yli 15 miljoonaa kappaletta yli 30 eri kielellä. Suomessakin kirjaa on painettu yli 60 000 kappaletta.

Vuonna 1969 julkaistiin Risti ja linkkuveitsi -niminen elokuva, jossa Pat Boone esittää David Wilkersonia ja Erik Estrada Nicky Cruzia, teinijengiläistä, jonka elämän Kristus muutti dramaattisesti. Elokuva kertoo unohtumattomalla tavalla Jumalan hellästä armosta ja rakkaudesta New York Cityn teinejä kohtaan Wilkersonin palvelutyön välityksellä. Elokuvan loppuunmyydyt ensi-illat vetivät puoleensa ihmisiä kaikenlaisista taustoista.

Maalliset kriitikot eivät pitäneet elokuvaa kiinnostavana. Kuitenkin sen on nähnyt arviolta 50 miljoonaa ihmistä yli 30 eri kielellä, 150 eri maassa World Film Crusaden mukaan. Heidän mukaansa Wilkersonin elokuva on yksi maailman eniten katsotuista elokuvista ja sen ansiosta miljoonat ovat kääntyneet Kristuksen puoleen."

Kirjassaan Ristin ja linkkuveitsen jälkeen David Wilkerson kertoo kuinka hänen kirjansa suosion jälkeen useampi taho olisi halunnut ostaa elokuvaoikeudet kirjaan. Wilkersonin tavoite oli ettei filmistä tulisi väkivallan ja seksi täyttämä ja päätähtenä olisi kristitty. Tavattuaan Pat Boonen asiat alkoivat menemään eteenpäin. Aikanaan elokuvaoikeudet myytiin sitten 10.000 dollarin hintaan, joka taisi olla halvimpia Hollywoodin sopimuksia. Monet elokuvassa mukana olivat uusia kasvoja, mutta muutaman ura jatkui elokuvien parissa.

Mielestäni elokuva oli hyvin uskollinen kirjalle, joten sisällöstä ei sen enempää.

Ei kommentteja: