keskiviikkona, tammikuuta 25

Luettua: Taistelu Raamatusta

Sain käsiini jokin aika sitten Raamatunkäännös 92 vastustavien pääopuksen Martti Päivänsalon Taistelu Raamatusta, hätähuuto puhtaan Sanan puolesta. Kirjan kansi vakuuttaa että sisältää 300 esimerkkiä uudesta raamatunkäännöksestä. Martti Päivänsalon isoisä B.H. Päivänsalo on aikanaan kirjoittanut oman Raamattua puolustavan kirjan.

Kirja lähtee siitä lähtökohdasta ettei 92 käännös ole Jumalan sanaa lainkaan ja syynä on se että kääntäjät eivät Päivänsalon mukaan uskoneet että Raamattu on täysin Jumalan sanelema kirja.

Päivänsalon mielestä uuden käännöksen ulkoaopettelu on turhaa kun kyseessä on romaaniin verrattava teos joka vilisee virheitä ja vääriä tulkintoja (sivu 487). Jatkossa Päivänsalo paljastaa yhden todellisimman syyn uuden käänöksen vastustukseen: "Se Raamatun sanojen ja lauseiden varasto, mikä uskovilla vielä on muistissa, menettää merkityksensä".

Päivänsalo myöntää kirjassaan olevansa Raamattu kriisissä. Myös minä myönnän aikani olleeni Raamattu kriisissä, niihin aikoihin kun uuden käännöksen vastustus oli kiivaimillaan. Tuleehan näiden vastustajien teksteissa samoja argumentteja kuin liberaaliteologit käyttävät.

Kokonaisuutena sellainen kirja joka ei jää hyllyjäni pölyttämään vaan lähtee kiertoon.

Lisää kirjasta

Raamattu 2005 käännösprojekti

1 kommentti:

Kirjafani kirjoitti...

Kirja lähti aika nopeasti kiertoon, nimittäin n. 15 tunnin kuluttua siitä kun se tuli sivuille löytyi halukas ostaja.
Joku siis seuraa sivujani :)