perjantaina, huhtikuuta 21

Luettu: Rukous kannattaa


Pentti Huovinen, joka on lääketieteen ja kirurgian tohtori ja professori, kirjoittanut kirjan Rukous kannattaa. Voiko rukous parantaa? Wsoy 2005.

Kirjassa kerrotaan maailmalla tehdyistä rukoustutkimuksista, joissa on rukoiltu sairaalassa olevien sairaiden puolesta.

Kansas Cityssä rukoiltiin 990 sydänpotilaan puolesta siten että toisen puoliskon puolesta rukoiltiin ja toisen ei johdettua rukoustoimintaa järjestetty. Potilaat eivät tienneet että heidän puolestaan rukoiltiin eikä he tavanneet sairaita.
Tutkimuksen tuloksena oli että rukouksen kohteena olevien potilailla oli tilastollisesti merkittävästi vähemmän komplikaatioita kuin verrokeilla. Koska rukouksen kohteet tässä tutkimuksessa selvisivät paremmin, tutkijat päätyivät suosittelemaan esirukousta tukihoidoksi normaalin lääketieteellisen hoidon rinnalle. Muilla kuin komplikaatioiden osalta ei ollut tilastollista eroa.

Kirjassa kerrotaan myös Dallasin tutkimuksesta sekä Israelissa tehdystä taannehtivasta rukous verenmyrkytyspotilaiden puolesta. Näissä ei löydetty merkittävää tilastollista eroa.

Kirjoittaja tiivistää kirjan tutkimustulokset siten että lääketieteellisessä tutkimustiedon valossa rukous ei paranna, mutta kristittynä hän uskoo että rukous parantaa.

Kirjoittaja sanoo: " Kristitylle rukous on kuitenkin vielä enemmän. Ilman rukousta kristitty ei voi elää kristittynä. Se on välttämätöntä kuin hengitys, ja ilman hengitystä kristitty on kuollut. Rukous ei siis pelkästään paranna, vaan se kantaa kristityn koko elämää."








Kirja-arvostelut.com

Ei kommentteja: