maanantaina, kesäkuuta 26

Luettu: Ateistit alttarilla


Ehdin Juhannuksena vähän lukemaan. Timo Eskola on kirjoittanut Ateistit Alttarilla. Miksi papit kiistävät uskonoppeja?

Kirjassa verrataan ateisti V.T. Aaltosen kirjan teesejä nykyteologien opetuksiin. Osa nykyteologien sanomiset ovat niin uskomattomia, mutta onneksi kirjassa on viite mistä ne tarvittaessa löytää.

Jotenkin hämmästyttää ja kummastuttaa kuinka moni julksuudessa ollut teologi on luomassa uutta radikaalia teologiaa. Kaikki keskeiset kristinuskon opetukset kumotaan.

Eskola on onnistunut mielestäni kirjassaan hyvin. Hän ei arvioi kirjoittajien henkilöä, vaan pitäytyy vain henkilön sanomisissa ja kirjoituksissa.

Kirkon tutkimuskeskuksen mukaan suurin osa kirkon työntekijöistä on sitoutunut työhönsä todella hyvin, joten liberaaliajattelu on ilmeisesti vielä harvinaista.

Kirjaa kannattaa lukea myös muulla tavalla kuin kauhistelemalla elämän menoa. Siitä voi yrittää löytää tiivistelmää kristinuskon opin tiivistelmää, miten se eroaa ei-kristillisistä uskoista tai ateisimista.

Lähivuosina varmaan joku lapsikasteen vastustaja kirjoittaa luettuaan tästä kirjasta "Uudesta testamentistä ei saada kovin vahvoja perusteita nykyiselle lapsikastekäytännölle - Kari Kuula" kuin se olisi kirkon virallinen kanta. Kari Kuula muuten oli joskus muutamia vuosia sitten Nokian Herätyksen Raamattukoulun luennoitsija.

Ei kommentteja: