lauantaina, joulukuuta 9

Luettua: Uskomatonta!


Entinen pappi Veli Toukomies on käyttänyt Raamatun ja Koraanin hakuohjelmia ja hakenut siitä kaikki seksuaalisuuteen ja sotaan liittyvät kohdat kirjaansa Uskomantonta! Seksi ja sota Raamatussa ja Koraanissa. Dialogia 2003

Itse en ole koskaan lukenut Koraania, mutta sitäkin enemmän olen kuullut sen väitteitä sen naisen alistamisesta tai sotakiihkosta. Kristittynä ollaan taas unohdettu vanhan testamentin välillä aika rajut tekstit, joissa ohjeet vihollisen lapsien tuhoamisesta tai omaisten kivittämisen määräykset.

Kirja on pääasiassa juuri Raamatusta ja Koraanista haetut paikat joissa käsitellään rinnakkainen aiheessa mainittuja asioita.
Näin ensi lukemalla en löydä suuria eroja, joka oli aikamoinen hämmästys. Ehkä tuo vanha testamentti on vähän heikosti luettua.

Toukomies purkaa kirjan alussa ja lopussa vähän sisintään. Hän on entinen luterilaisen ns. viidennen herätysliikkeen saarnamies. Kirjan alussa on lista kristinuskon ja islamin eroista taulukkona. Lopussa kirjaan on kirjoittajan ahdistuneita muistiinpanoja kun hän oli palava kristitty. Siltä ajalta löytyy hänen laatimansa syntilistakin.

Mielenkiintoinen kirja, mutta ei sovi kaikkein herkimmille.

Ei kommentteja: