tiistaina, elokuuta 1

Suomen Kansallismuseo






Ajoimme junalla Helsingin päärautatieasemalle. Pihalla totesimme että mainoksista tutut kivimiehet ovat tällä hetkellä paikallaan.

Jatkoimme matkaa kävellen eduskuntatalon luo, jossa kiersimme entisten presidenttien muistomerkit ja kävimme portaiden ylätasanteella, josta olikin hyvät näköalat tulipalossa tuhoutuneeseen makasiiniin.

Pienen matkan päässä oli sitten Suomen kansallismuseo joka on tuttu ala-asteajan luokkaretkellä. Siinä läpijuoksussa ei silloin paljon jäänyt mieleen. Nyt pääsimme tutustumaan oikein ajan kanssa. Mielenkiintoisia yksityiskohtina sieltä löytyi mm. Euran kansallispuku, jollaista presidentti Halonen käytti linnan juhlissa muutama vuosi sitten. Pojan suurin suosikki oli keisarin valtaistuinsali, jossa oli tsaarin tuoli. Kun Suomeen ei sitten saatu kuningasta, siirrettiin tuoli museoon. Myös asekokoelmat olivat kiinnostavia. Tulevaisuuuden varalla kansallismuseoon oli jo tehty 1900 lopun näyttely, jossa oli Nokian ensimmäisiä kännykköjä.
Se osuus tuotteista oli hyvinkin tuttua.

Museon koko ja näyttelyn laajuus oli yllätys. Käveltävää oli enemmän kuin aluksi ajatteli ja nähtävää paljon. Tutustumisen arvoinen kohde. Hinnat 6 euroa ja lapset alle 18 vuotta ilmaiseksi.

Ei kommentteja: